Dogsurvival 

Dogsurvival is een obstaclerun met hond waarbij de hond steeds aangelijnd samen met zijn baas door, over of onder alle hindernissen door het parcours aflegt. Het parcours is doorgaans variërend tussen de 3,5 km en de 6 km lang met ongeveer 15 obstakels maar dit kan uiteraard per evenement verschillen. De hindernissen bestaan uit waterdoorgangen, over opgestapelde strobalen, onder netten door, of door modderbakken heen, alles naar creativiteit en inzicht van de organisatie.

Het parcours kan rennend of lopend worden afgelegd met als doel samen met de hond sportief bezig te zijn. Iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen.

Wedsrijden

Tijdens de evenementen wordt veelal de volgende onderverdeling aangehouden:

Atleten klasse: Deelnemers in de atleten klasse gaan voor snelheid waarbij alle obstakels perfect genomen dienen te worden, niet juist of onvolledig kan straftijd/punten opleveren, en zijn veelal ervaren deelnemers. Je wordt in deze klasse geacht het parcours hardlopend af te leggen en de hindernissen zo snel mogelijk te nemen.  

Open klasse: Fanatieke deelnemers waarbij ook de snelheid en competitie belangrijk is maar ook voor de minder ervaren deelnemers zeer geschikt. In deze klasse wordt verwacht dat het parcours zoveel mogelijk hardlopend af gelegd wordt en de hindernissen zo vlot mogelijk worden genomen.

Recreanten: Deze klasse is bedoeld voor de recreatieve lopers. In deze klasse zal je moeten accepteren dat je soms even moet wachten bij een hindernis maar gezelligheid en plezier staan hier voorop. Je mag het hele parcours (ook) wandelend afleggen.

Kidsrun

Speciale run voor de jeugdige deelnemers.

Leeftijd hond: minimaal 1 jaar.

Dogsurviaval2Enjoy 1 Dogsurviaval2Enjoy 2 Dogsurviaval2Enjoy 3

 

Wil je graag deelnemen aan een Dogsurvival kijk dan op de dogsurvival kalender op deze site

 

GELE HOND

Sommige honden hebben meer ruimte nodig

Mocht je een hond zien met een geel doek of een gele lint om zijn nek, of een gele lint aan zijn riem of tuigje, hou er alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die afstand nodig heeft van andere honden. Wanneer je deze ‘Gele Hond’ teken ziet, nader alsjeblieft de hond en zijn/haar eigenaar niet met je eigen hond – want het gele teken geeft aan dat de
hond niet relaxt is als andere honden dichtbij komen.Hoe dichtbij is TE dichtbij? Dat weten we niet. Alleen de ‘Gele Hond’ en zijn eigenaar weten dit. Hou dus ruime afstand en geef hond en baas tijd om je uit de weg te gaan.

Er zijn meerdere redenen waarom een hond deze ruimte nodig heeft. Het kan een gezondheidsprobleem zijn, of dat de hond met een training bezig is. Het kan een asielhond zijn die trauma’s heeft meegemaakt. Deze honden kunnen de wereld (en andere honden) erg eng vinden. De hond kan een of meer slechte ervaringen hebben gehad met andere honden, waardoor hij zich niet op zijn gemak voelt bij jouw hond zijn vriendelijke ‘hallo!’ acties.

Kortom: het gele teken betekent dat de hond meer ruimte nodig heeft.

Heeft u een ‘Gele Hond’ kijkt u eens wat de mogelijkheden zijn om uw hond positief te trainen en zijn kijk op de wereld en naar zijn omgeving positief te veranderen. Dogs2Enjoy biedt u de helpende hand.