Start2Enjoy Canicross Training & Workshops

Wil je kennismaking met canitrail en canicross? dan is een van onderstaande Start2Enjoy trainingen of workshops echt iets voor jou. Je  leert op een verantwoorde manier alle beginselen van de canitrail- en canicross-sport.

De Start2Enjoy trainingen en workshops worden gegeven in Oosterhout, nabij de Loonse en Drunense Duinen (Kaatsheuvel/Waalwijk), Oisterwijk of in overleg op een specifieke locatie.

Zijn alle honden geschikt om te Canicrossen? Ja, echter…..

Alle honden zijn geschikt om te canicrossen, echter…. De hond dient fit en gezond te zijn en vrij van blessures, net als hun baasjes. Sommige rassen kennen echter door hun bouw soms ook een beperkte bewegingsvrijheid en of beperkte ademhalingsmogelijkheden waardoor actief sporten beperkt(er) kan zijn.

Bij Canisports2Enjoy staan wij altijd voor u klaar voor informatie en advies en kunnen, indien gewenst of benodigd, met u in overleg een aangepast actief sport- (en spel)programma opzetten. Ook kunt u eventueel vooraf advies inwinnen bij uw dierenarts.

De gezondheid van uw hond staat altijd voorop!


   


  Workshops

  Groepstraining

  Individueel / Duo’s

  Agenda


Start2Enjoy – Nivo 1 – Beginner (geen ervaring) – vanaf 15 maanden

Je bent nog een echte beginner, geen canicross ervaring of als vervolg op een kennismakingsworkshop of de Pré Canicross, en je hond is minimaal 15 maanden oud dan is deze Start2Enjoy Nivo 1 training geschikt jou

Loop ervaring: ca. 5-6 km aaneengesloten, 8 km met rustpunten

Looptempo: Eigen tempo! De cursussen en trainingen worden allemaal op eigen individueel tempo en niveau uitgevoerd.

Leeftijd hond: Minimaal 15 maanden oud, bij grote rassen adviseren wij nog wat langer te wachten, deelname na overleg


Wil jij ook de laatste informatie over de nieuwste activiteiten en evenementen van Canisports2Enjoy?

 Meld je dan nu aan om ook de eerst volgende nieuwsbrief te ontvangen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.


Start2Enjoy – Nivo 2 – Beginner+ (beperkt ervaring)

Ben je nog een beginner maar hebben jij en je hond al wat/beperkte canicross ervaring dan is deze Start2Enjoy Nivo 2 training geschikt voor jou, je loopt zelf minimaal 8 -10 km.


Start2Enjoy – Nivo 3 – Gevorderd

Je heb al de nodige ervaring met het canicrossen maar wil graag je techniek verbeteren, wat extra aandacht en verdieping in de sport dan is deze Start2Enjoy Nivo 3 training echt iets voor jou.


Start2Enjoy – Canitrail

Specifieke training gericht op canitrailen op meer technisch terrein


Start2Enjoy your race – Canicross Wedstrijdcross

Samen werk je toe naar je (eerste) échte canicross wedstrijd, Start2Enjoy your race! 

Wij jij heel specifiek trainen voor een bepaalde wedstrijd? wil jij trainen naar je eerste wedstrijd wedstrijd training in het algemeen? train dan samen op snelheid, kracht, interval, techniek met extra aandacht voor warming-up voor loper en hond!


Start2Enjoy – Pré Canicross – vanaf 12 maanden

Is je hond nog geen 15 maanden maar wil jij al wel starten met een verantwoorde training met de beginselen van canicross, aandacht voor de voorwaartse focus, lichaamsbesef, beweging en lenigheid? Kom dan starten met de Start2Enjoy Pré Canicross training.


Start2Enjoy – Canifit – verbeter je conditie in 8 weken

Verbeter je conditie in 8 weken. Wil je gaan canicrossen maar is je eigen conditie nog niet op peil? volg dan de 8-weekse canifit training en bereid je voor op je eerste Canicross training


Fit en Train – Passervice

Wil jij een harnas, lijn of heupgordel aanschaffen maar wil je eerst meer informatie en wil je het harnas voor de hond eerst passen voor je dit aanschaft? Met de Fit en Train mogelijkheid van Start2Enjoy bieden wij je deze mogelijkheid. Daarbij kun je naast het passen (fit) het ook direct uitproberen (train) waarvoor we de afspraak Fit en Train nabij het bos afspreken. Heb je een geschikt harnas, lijn of heupgordel gevonden dan kun je dit ook direct aanschaffen.

naar Fit en Train


  positive review  Je hond en jij, hoe leuk om een team te kunnen zijn, om samen te genieten van een sport. Bij Start2Enjoy maakt het formaat hond daarom niks uit. Het gaat om het plezier samen. Precies wat ik zocht! Mijn jonge Jack Russell Terriër moet haar energie kwijt en ik heb de inspanning nodig. Docent / trainer Paul heeft ons de basis geleerd om op een veilige manier op te starten en van daaruit verder te gaan. Om ervoor te zorgen dat mijn terriër de bedoeling snapte, liet Paul ons mee rennen met een andere cursist met een kleine hond. Op deze manier leerde Paul ons wat de regels zijn tijdens een eventuele competitie, de warming up voor honden en waarom ze onderling beter geen contact kunnen maken. De honden leerden weer van elkaar tijdens het starten en rennen. Hoe ik weet of mijn hond plezier beleefd(e)? Ze liet blaffend haar ongenoegen weten als we stil stonden en nu nog steeds als ik een adempauze neem 😅 . Dankzij Pauls aanpak en door zijn enthousiasme maken mijn terriër en ik kilometers op een voorzichtig, maar plezierig en veilig tempo. Het doel is niet meer alleen de inspanning. Toch een competitie in de toekomst? 🤩

  Anika Vrstrt Avatar Anika Vrstrt
  29 augustus 2021

  positive review  Training was heel leerzaam. Door de deskundigheid van Paul, en zijn kennis van materiaal, is het gelukt om mijn hond vooruit te laten lopen. Ook de vele tips die wij onderweg kregen hebben ervoor gezorgd dat het plezier alleen maar groter werd. Wij gaan zeker door met Canicrossen!

  Yvonne Ros-Bouwman Avatar Yvonne Ros-Bouwman
  16 mei 2021

Wil jij ook de laatste informatie over de nieuwste activiteiten en evenementen van Canisports2Enjoy?

 Meld je dan nu aan om ook de eerst volgende nieuwsbrief te ontvangen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.