Start2Enjoy Canicross Groepstraining

Op zaterdagochtend om 9.00 uur starten we wekelijks met de Start2Enjoy Canicross Groepstraining. Tijdens de groepstraining is het doel de afstand op te bouwen van 5 naar 10 km en stemmen de training af op de aanwezige deelnemers. Samen uit = samen thuis.

Naast het uitbouwen van de afstand besteden we de de nodige aandacht aan de basis technieken van het canicrossen. We starten vanaf verschillende locaties in de omgeving Oosterhout.

Heb je een nivo 1 canicross training gevolgd dan kun je aansluiten bij de Start2Enjoy Canicross Groepstraining. Overige deelname kan na overleg.

Deelname is gratis, aanmelden kan via Facebook, mail of WhatsApp.

Ben je nog een beginner? kijk dan op de Start2Enjoy agenda wanneer de volgende Start2Enjoy Canicross nivo 1 training weer van start gaat. Na het volgen van deze beginners cursus is er de mogelijkheid om ook bij de groepstraining aan te sluiten.

Naast de groepstraining nivo 1 hebben we ook een Nivo 2 trainingsgroep Hierbij ligt het tempo duidelijk wat hoger. Veel deelnemers aan de nivo 2 groepstraining gaan zo af en toe ook eens naar een wedstrijd. Samen trainen we naar deze wedstrijden en sluiten de trainingen daar wat meer op aan. (deelname aan wedstrijden is zeker geen verplichting)


Start2Enjoy – Nivo 1 – Beginner (geen ervaring) – vanaf 15 maanden

Je bent nog een echte beginner, geen canicross ervaring of als vervolg op een kennismakingsworkshop of de Pré Canicross, en je hond is minimaal 15 maanden oud dan is deze Start2Enjoy Nivo 1 training geschikt jou

Loop ervaring: ca. 5-6 km aaneengesloten, 8 km met rustpunten

Looptempo: Eigen tempo! De cursussen en trainingen worden allemaal op eigen individueel tempo en niveau uitgevoerd.

Leeftijd hond: Minimaal 15 maanden oud, bij grote rassen adviseren wij nog wat langer te wachten, deelname na overleg


Start2Enjoy – Nivo 2 – Beginner+ (beperkt ervaring)

Ben je nog een beginner maar hebben jij en je hond al wat/beperkte canicross ervaring dan is deze Start2Enjoy Nivo 2 training geschikt voor jou, je loopt zelf minimaal 8 -10 km.


Start2Enjoy – Nivo 3 – Gevorderd

Je heb al de nodige ervaring met het canicrossen maar wil graag je techniek verbeteren, wat extra aandacht en verdieping in de sport dan is deze Start2Enjoy Nivo 3 training echt iets voor jou.


Start2Enjoy – Canitrail

Specifieke training gericht op canitrailen op meer technisch terrein


Start2Enjoy Your Race – Canicross Wedstrijdcross

Wij jij heel specifiek trainen voor een bepaalde wedstrijd? wil jij trainen naar je eerste wedstrijd wedstrijd training in het algemeen? train dan samen op snelheid, kracht, interval, techniek met extra aandacht voor warming-up voor loper en hond!


Start2Enjoy – Pré Canicross – vanaf 12 maanden

Is je hond nog geen 15 maanden maar wil jij al wel starten met een verantwoorde training met de beginselen van canicross, aandacht voor de voorwaartse focus, lichaamsbesef, beweging en lenigheid? Kom dan starten met de Start2Enjoy Pré Canicross training.


Start2Enjoy – Canifit – verbeter je conditie in 8 weken

Verbeter je conditie in 8 weken. Wil je gaan canicrossen maar is je eigen conditie nog niet op peil? volg dan de 8-weekse canifit training en bereid je voor op je eerste Canicross training


Fit en Train – Passervice

Wil jij een harnas, lijn of heupgordel aanschaffen maar wil je eerst meer informatie en wil je het harnas voor de hond eerst passen voor je dit aanschaft? Met de Fit en Train mogelijkheid van Start2Enjoy bieden wij je deze mogelijkheid. Daarbij kun je naast het passen (fit) het ook direct uitproberen (train) waarvoor we de afspraak Fit en Train nabij het bos afspreken. Heb je een geschikt harnas, lijn of heupgordel gevonden dan kun je dit ook direct aanschaffen.

naar Fit en Train


  Agenda