Canicross Nederland

Canicross Nederland (CCNL) is de overkoepelende Nederlandse Canicross Vereniging. Canicross Nederland organiseert door het jaar heen meerdere canicross, bikejöring en stepwedstrijden. in veel gevallen in samenwerking met een (of meerdere) van de lokale leden. Per wedstrijd zijn er tevens punten te verdienen welke meetellen in de Jaar-Challange/competitie.

De wedstrijden van Canicross Nederland zijn uiteraard ook terug te vinden op de Canisports2Enjoykalender

Leden van Canicross Nederland krijgen korting bij deelname aan de wedstrijden welke (mede) georganiseerd worden door Canicross Nederland. De wedstrijden zijn voor iedereen toegankelijk voor zowel leden als niet-leden.

Nederlands Kampioenschap

Naast de reguliere wedstrijden organiseert Canicross Nederland ook het Nederlands Kampioenschap (NK) Canicross, Bikjöring en Steppen.

In 2019 was tot nu toe het laatste NK wat werd gehouden (i.v.m. corona) In 2022 staat er in het najaar op nieuw een NK op het programma.

Daarnaast kunnen leden van Canicross Nederland deelnemen aan het EK en WK welke om het jaar gehouden worden. Aan de deelname kunnen mogelijk eisen worden gesteld.

Het laatste EK stamt ook al weer uit 2019 en werd gehouden in Chevertogne Begië. Het uitgestelde WK wordt dit jaar 2022 gehouden in Plédran Frankrijk.

Het EK en WK worden georganiseer door het IFC.Het volgende WK zal worden gehouden in Duitsland nabij Berlijn en zal worden gehouden in oktober 2023.

 

Lid worden?

Leden betalen een contributie van € 30,- per jaar.

Kijk om je inschrijving en voor meer informatie op de website van Canicross Nederland.


  België

  België kent 2 federaties De VCF en BCF-FCB

  Beide federaties hebben als doel om de canicross sport in Vlaanderen en België te promoten en organisatoren bij te staan bij de organisatie van hun wedstrijden.

  Belgische Canicross Federatie BCF – FCB – website

  • Belgisch kampioenschap

  Vlaams Canicross Federatie VCF – website

  • Vlaamskampioenschap

   “Canicross en Bikejöring wordt in België niet gezien als trekhondensport omdat je zelf er moet voor zorgen dat je vooruit gaat en je hond gaat je alleen begeleidden tijdens deze tripjes. 

   In andere landen o.a. Nederland zijn er andere regels, als je bijvoorbeeld in Nederland wil trainen of aan wedstrijden deelnemen in Bikejöring & dogscooter moet je een ontheffing aanvragen bij de overheid die je dan toelaten om de sport te beoefenen. Maar ook hier kan Canicrossen zonder extra formaliteiten”