Start2Enjoy Canicross Training & Workshops

Wil je kennismaking met canitrail en canicross dan is een van onderstaande trainingen of workshops echt iets voor jou. Je  leert op een verantwoorde manier alle beginselen van de canitrail- en canicross-sport.

De trainingen en workshops worden gegeven in de regio Midden-West Brabant / Oosterhout / Breda of in overleg op een specifieke locatie.

Zijn alle honden geschikt om te Canicrossen? Ja, echter…..

Alle honden zijn geschikt om te canicrossen, echter…. De hond dient fit en gezond te zijn en vrij van blessures, net als hun baasjes. Sommige rassen kennen door hun bouw soms ook een beperkte bewegingsvrijheid en of beperkte ademhalingsmogelijkheden waardoor actief sporten beperkt(er) kan zijn.

Bij Canisports2Enjoy staan wij altijd voor u klaar voor informatie en advies en kunnen, indien gewenst of benodigd, met u in overleg een aangepast actief sport- (en spel)programma opzetten. Ook kunt u eventueel vooraf advies inwinnen bij uw dierenarts.

De gezondheid van uw hond staat altijd voorop!


  Workshops

  Groepstraining

  Individueel / Duo’s

  Agenda


Start2Enjoy – Nivo 1 – Beginner (geen ervaring) – vanaf 12 maanden

Je bent nog een echte beginner, geen canicross ervaring of als vervolg op een kennismakingsworkshop of de Pré Canicross, en je hond is minimaal 1 jaar oud dan is deze Start2Enjoy Nivo 1 training geschikt jou

Loop ervaring: ca. 5-6 km aaneengesloten, 8 km met rustpunten

Looptempo: Eigen tempo! De cursussen en trainingen worden allemaal op eigen individueel tempo en niveau uitgevoerd.

Leeftijd hond: Minimaal 1 jaar oud, bij grote rassen adviseren wij nog wat langer te wachten, deelname na overleg


    positive review  Training was heel leerzaam. Door de deskundigheid van Paul, en zijn kennis van materiaal, is het gelukt om mijn hond vooruit te laten lopen. Ook de vele tips die wij onderweg kregen hebben ervoor gezorgd dat het plezier alleen maar groter werd. Wij gaan zeker door met Canicrossen!

    Yvonne Ros-Bouwman Avatar Yvonne Ros-Bouwman
    16 May 2021


Start2Enjoy – Nivo 2 – Beginner+ (beperkt ervaring)

Ben je nog een beginner maar hebben jij en je hond al wat/beperkte canicross ervaring dan is deze Start2Enjoy Nivo 2 training geschikt voor jou, je loopt zelf minimaal 8 -10 km.


Start2Enjoy – Nivo 3 – Gevorderd

Je heb al de nodige ervaring met het canicrossen maar wil graag je techniek verbeteren, wat extra aandacht en verdieping in de sport dan is deze Start2Enjoy Nivo 3 training echt iets voor jou.


Start2Enjoy – Canitrail

Specifieke training gericht op canitrailen op meer technisch terrein


Start2Enjoy – Canicross Wedstrijdcross

Wij jij heel specifiek trainen voor een bepaalde wedstrijd? wil jij trainen naar je eerste wedstrijd wedstrijd training in het algemeen? train dan samen op snelheid, kracht, interval, techniek met extra aandacht voor warming-up voor loper en hond!


Start2Enjoy – Pré Canicross – vanaf 8 maanden

Is je hond nog geen jaar oud maar wil jij al wel starten met een verantwoorde training met de beginselen van canicross, aandacht voor de voorwaartse focus, lichaamsbesef, beweging en lenigheid? Kom dan starten met de Start2Enjoy Pré Canicross training.


Start2Enjoy – Canifit – verbeter je conditie in 8 weken

Verbeter je conditie in 8 weken. Wil je gaan canicrossen maar is je eigen conditie nog niet op peil? volg dan de 8-weekse canifit training en bereid je voor op je eerste Canicross training